Home » Cursussen & Evenementen » Onno Blom over De jonge Rembrandt Woensdag 9 Oktober

Onno Blom over De jonge Rembrandt Woensdag 9 Oktober

Onno Blom verzorgt woensdag 9 Oktober om 20:15 een voordracht over De jonge Rembrandt

Rembrandt van Rijn wordt door de meeste mensen aan Amsterdam gekoppeld, terwijl zijn wieg toch echt in Leiden heeft gestaan, waar hij het vak heeft geleerd, zijn talent tot wasdom is gekomen en hij  tal van werken vervaardigde.

De Leidse molenaarszoon Rembrandt ging naar de Latijnse school, de universiteit en leerde de eerste kneepjes van het schildersvak bij de plaatselijke meester Jacob Isaacszoon van Swanenburg. Later ging hij bij Pieter Lastman in de leer, en wekte nauw samen met zijn jongere vriend Jan Lievens.

Ondanks dat er naar zijn Leidse periode al veel onderzoek is verricht, is er toch nog veel onbekend. Dat was voor schrijver en biograaf Onno Blom reden om daar verder onderzoek naar te doen. Wie was die jongen nu écht? Wat zag hij om zich heen, in het Leiden van de zeventiende eeuw? Hoe werd Rembrandt Rembrandt?

Op die vragen zoekt Blom het antwoord in zijn biografie ‘De jonge Rembrandt’, die sinds kort in de boekhandel te koop is. In een groot aantal hoofdstukken doet hij op aantrekkelijke wijze verslag van zijn onderzoeksbevindingen. Hij vertelt met vaart een persoonlijk verhaal, van de ene Leidse jongen over de andere.

Bovendien presenteert Onno Blom op televisie vier zaterdagavonden, vanaf 28 september

(21.05 uur, NPO 2) ‘Het raadsel Rembrandt’, over het leven van de grootste schilder die Nederland ooit heeft gekend.

De activiteitencommissie van De Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk is uitermate verheugd dat Onno Blom, ondanks zijn drukke agenda, in dit Rembrandtjaar over zijn nieuwe boek wil komen vertellen. Als titel heeft hij aan zijn voordracht meegegeven:

‘De jonge Rembrandt – superster uit Leiden’.

 De voordracht vindt plaats op woensdag 9 oktober om 20.15 uur, De Eendenkooi, Kooikersplein 1, 2382 EG Zoeterwoude. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

Nadere informatie over dit persbericht kunt u krijgen bij Jaap van Meijgaarden, 071 – 5 134 736